Het belang van een sterk wachtwoord

De veiligheid van onze klanten staat op #1 bij Coinmerce. Daarom doen wij er alles aan om ons platform zo veilig mogelijk te maken. Een goede beveiliging is echter zo sterk als zijn zwakste punt, en juist daarom is een sterk wachtwoord in combinatie met 2FA-beveiliging essentieel.

Een sterk wachtwoord is de eerste verdediging tegen criminelen. Niet alleen lengte, maar ook complexiteit is van belang. Tevens is het vele malen veiliger voor elk account een uniek wachtwoord te gebruiken. Zo voorkom je verdere schade, mocht een hacker onverhoopt ooit aan één van jouw wachtwoorden komen.

Voor een optimaal wachtwoord kun je het beste minimaal 12 karakters gebruiken. Zorg dat je minimaal 1 kleine letter, 1 hoofdletter, 1 getal en 1 symbool gebruikt. Voorkom ook reeksen (abc, 123) en persoonlijke informatie zoals verjaardagen in je wachtwoorden.

Het kan snel heel moeilijk worden om aan deze regels te voldoen, en tegelijkertijd al je wachtwoorden te onthouden. Gelukkig bestaan er digitale tools om dit simpel te houden, zonder in te hoeven leveren op de veiligheid van je accounts.

Password managers & Password generators

Password managers zijn als het ware digitale kluizen waar je je wachtwoorden veilig op kunt slaan. Dit zorgt ervoor dat het makkelijk is om unieke, veilige wachtwoorden voor ieder account bij te houden zonder dat je deze zelf allemaal moet onthouden.

Password Generators zijn tools die het makkelijk maken een sterk wachtwoord te verzinnen. Je geeft simpelweg aan waar het wachtwoord aan moet voldoen, en de generator geeft jou een uniek, sterk wachtwoord.

Onderstaand hebben wij een tweetal voorbeelden van bekende password managers omschreven. Dit zijn lang niet de enigen; mochten deze niet aansluiten bij jouw persoonlijke behoeftes zijn er online nog veel meer te vinden.

Dashlane

Dashlane is een veelgebruikte password manager. Hij is makkelijk toe te voegen aan de meest bekende browsers, en ook gemakkelijk te gebruiken via een app op je mobiele telefoon. Dashlane heeft ook een ingebouwde password generator, om het aanmaken van nieuwe sterke wachtwoorden makkelijk te maken.

De gratis versie van Dashlane kan echter maar op 1 apparaat gebruikt worden; wil je in kunnen loggen vanaf verschillende apparaten, kun je de betaalde versie afnemen.

1Password

1Password is eveneens een veelgebruikte Password Manager, en pronkt met de hoogste TrustPilot score in de markt. Naast een browser plugin variant bieden zij ook een losse desktop applicatie, welke meer mogelijkheden heeft. 1Password biedt echter geen gratis versie aan. Wel hebben zij een 14 dagen proefperiode, om te kijken of het aansluit bij je behoeften.