Wat is Sandbox (SAND)?

The Sandbox is een community gedreven platform waar gebruikers hun digitale assets en speel-ervaringen op de Ethereum blockchain kunnen verhandelen via de SAND coins. Gebruikers kunnen digitale assets creëren en deze uploaden naar de marktplaats waar ze kunnen worden geïntegreerd in games met ‘‘Game Maker‘‘. Wanneer een gebruiker een virtueel stuk land bezit (een LAND is een digitaal stuk onroerend goed in The Sandbox), kan hij het ‘‘bebouwen‘‘ met digitale assets en games.

Hoe werkt het?

Het platform bestaat uit drie producten die samen een complete ervaring moeten bieden voor de productie van User Generated Content (UGC). Dankzij de NFT-standaarden kan het platform de gebruikers een veilig auteursrechtelijk beschermd eigendom van UGC geven.

# VoxEdit. VoxEdit is een software tool waarmee je je eigen voxel modellen kunt bouwen en animeren, bijvoorbeeld; avatars, dieren en tools. Voxels zijn het soortgelijke van 3D pixels, vergelijkbaar met virtuele bouwstenen.

# Marktplaats. Via de Sandbox marktplaats kunnen gebruikers eenvoudig hun in VoxEdit gemaakte digitale creaties uploaden, publiceren en verkopen/verhandelen.

# Game Maker. Via de Sandbox Game Maker kunnen gebruikers 3D-games bouwen, door middel van visuele tools is er geen coderingskennis nodig.

Use Cases

# Gameplay: door middel van gameplay kunnen gebruikers SAND verzamelen en uitgeven aan bijvoorbeeld het aanpassen van hun avatar of het aanschaffen van in-game tools.
# Community: door het houden van SAND kunnen gebruikers deelnemen aan het stemmen op het Sandbox-platform.
# Stake: door staking kunnen gebruikers beloningen verdienen zoals GEM's en andere Digital Assets.

Wie heeft SAND opgericht?

In 2011 is het project opgericht door Arthur Madrid & Sebastien Borget.

# Arthur; Medeoprichter en CEO bij Pixowl, bestuurslid bij Animoca Brands.
# Sebastien; Medeoprichter en COO bij Pixowl, voormalig COO bij Wixi Inc en 1-Click Media Networks, President van de Blockchain Game Alliance.

Kan ik geld verdienen met SAND?

Ja, je kan geld verdienen door de SAND token te verkopen en te kopen. Verkoop voor een hogere prijs dan waarvoor je ze in eerste instantie hebt gekocht. De SAND coin is veel duurder geworden, maar heeft ook aanzienlijke verliezen geleden. Op 14 augustus 2020 bereikte de Sandbox koers een piek van € 0,072667 per SAND. Wees je ervan bewust dat SAND volatiel is gebleken, zodat de verliezen kunnen volgen op de winst. Handel altijd verantwoord.